Een glamping tent voor de fijnste vakantie

Ik had laatst een dilemma; de zomervakantie kwam er weer aan, en mijn vriend en ik wilden graag op vakantie. Maar, en hier komt het: hij houdt van kamperen. Ik niet. Toch wilde ik hem een plezier doen, dus ik begon een beetje rond te kijken voor leuke campings. Ik ben echter opgegroeid met de luxe van hotels, en ik voel niet zoveel voor het buitenleven, en dan vooral het slapen in een tent. Gelukkig vond ik de perfecte oplossing, waardoor we allebei lekker op vakantie konden. Klinkt dit als een dilemma dat jij ook weleens hebt gehad? Wees gerust, de oplossing is er: een glamping tent!

Glamping 101

Het zit natuurlijk al een beetje in de naam, maar glamping staat voor ‘glamorous camping’. Het idee is dat je de luxe van een hotelvakantie combineert met het buitenleven en de rustieke flair van traditioneel kamperen. Gemiddelde glamping tenten zijn uitgerust met een bed, een keuken en meestal ook een paar andere sanitaire faciliteiten. Sommige glamping tenten hebben een buitendouche, anderen een jacuzzi. Het ligt een beetje aan hoe zeer je de luxe wilt, en hoe zeer je het traditionele kampeergevoel wilt.

Hoe vier jij vakantie?

Ga ook vooral na wat je zelf graag haalt uit een vakantie, en pas je glamping tent daarop aan. Als je graag veel dingen doet en je accommodatie het liefst alleen gebruikt om je spullen neer te leggen, te slapen en te eten, dan is luxe waarschijnlijk een minder belangrijk aspect van je glamping tent. Maar als je graag op en top ontspant en geniet en het liefst zo veel mogelijk tijd bij je tent doorbrengt, dan is het een slim idee om te onderzoeken wat voor verschillende glamping tenten er allemaal zijn. Je hebt bijvoorbeeld tenten waarbij je een opening kan maken in het dak, boven het bed, zodat je naar de sterren kunt kijken voordat je in slaapt valt (wel op een droge avond). Er zijn dus ook glamping tenten met jacuzzi’s, met mooie baden op pootjes, buitendouche’s, hoe luxe je het zelf wilt. Bijna alles is mogelijk.

Denk dus vooral na over wat je zelf graag doet op vakantie, en ook wat je eventuele vakantiepartner graag doet. Glamping is de ultieme combinatie en de ultieme compromis tussen een hotelgast en een kampeerder, dus haal er ook zo veel mogelijk uit. Fijne vakantie!

Geef een reactie