Mooie vakantiebestemmingen in Europa

Nederlanders staan er om bekend om best avontuurlijk te zijn. Je vindt ze vaak in de uithoeken van de wereld, zoals in China of in Mexico. Toch gaan veel Nederlanders elke vakantie weer naar hetzelfde land. Waarschijnlijk omdat het lekker vertrouwd is. Onder deze landen vallen vaak Spanje, Italië, Frankrijk en Turkije. Er is echter nog zoveel ander moois in Europa te vinden. In deze blog bespreek ik een aantal van deze vakantiebestemmingen.

IJsland

Ben je op zoek naar een hele andere vakantie dit jaar? Als je van ruwe natuur houdt en niet bang bent voor een beetje kou, is IJsland een hele mooie vakantiebestemming. IJsland is een uniek eiland dat een verzameling heeft van beeldschone natuurfenomenen. Allereerst zijn er de geizers, Geysir en Strokkur, die water velen meter boven de grond spuwen om de paar minuten. Daarnaast zijn er diverse watervallen, zoals Detifoss en Godafoss. Ook is er een zwart zandstrand in het zuidelijkste dorpje van dit land. Ten slotte mag de legendarische Blue Lagoon natuurlijk niet missen binnen je vakantie naar IJsland. Het leuke is dat IJsland maar 1 snelweg heeft en dat bijna alle trekpleisters gevonden worden door deze snelweg te volgen.

Mallorca

Mallorca staat bij veel Nederlanders misschien bekend om de jongeren die aan het binge drinken zijn. (Heb jij je alcoholgebruik niet langer onder controle? Vraag hulp bij een verslavingszorg instelling!) Echter, Mallorca heeft ook een hele mooie natuur die misschien minder bekend is. Naast de mooie stranden en het uitgaansleven is er nog veel meer te beleven op Mallorca. Zo is Palma de Mallorca een waar cultuurgenot, met onder andere een bijzondere kathedraal. Daarnaast bestaan er grotten op Mallora, de grotten van Drach, waar rondleidingen in gedaan kunnen worden. Ook heeft Mallorca hele mooie uitzichtpunten, zoals Cap de Formentor dat uitkijkt op de zee. Tenslotte is Valldemossa een prachtig pittoresk dorpje.

Montenegro

Dit is van bovenstaande vakantiebestemmingen misschien de meest bekende, maar dit land mag zeker niet onderschat worden. Het land heeft namelijk een bizar divers landschap. Zo kan je genieten van dagen aan het strand, maar kan je ook genieten van prachtige wandelingen door de bergen. Kotor is bijvoorbeeld een hele mooie baai die je niet wilt missen als je op vakantie gaat naar Montenegro.

Schotland

Ook Schotland kenmerkt zich door zijn ruwe natuur. Er is een mooie afwisseling van groene bergen, grote meren (misschien spot je het monster van Loch Ness nog) en kastelen/ruïnes. Het is natuurlijk niet een zon-, zee- en strandbestemming, maar dit maakt Schotland allemaal goed met zijn beeldschone natuur.

Geef een reactie