Tips voor een heerlijke fietsvakantie

Stilzitten tijdens een vakantie is voor mij niet weggelegd. Zo wil ik op zijn minst om de dag iets actiefs doen. Iets waar ik heel gelukkig van wordt is een fietsvakantie. Zo ben je lekker actief, kom je bij leuke eettentjes terecht, en zie je al het moois wat de nabije omgeving te bieden heeft. In dit artikel geef ik jou tips voor een heerlijke fietsvakantie. 

Denk na over een leuke locatie

Je zult al snel merken dat elke plek die je bezoekt wel iets moois te bieden heeft. Toch is het handig om na te denken over de locatie waar je naar toe gaat. Denk na over verschillende factoren. Vind jij het leuk om te fietsen over heuvels of toch liever een platteweg? Fiets jij liever over uitgestippelde fietsroutes of ga jij gewoon fietsen en zie je wel waar je terecht komt? Ten slotte denk je na over de omgeving waar jij het mooi vindt om doorheen te fietsen. Zie jij graag velden vol met bloemen of vindt jij bosgebieden veel leuker? Hoe beter jij nadenkt over de locatie waar jij naar toe gaat hoe leuker jouw fietsvakantie gaat worden. 

Schaf een goede fiets aan

Niet iedereen hoeft de crème de la crème onder de fietsen aan te schaffen. Toch is het wel ontzettend fijn als jij een fiets bezit waarvan niet elke drie meter de ketting eraf valt of andere mankementen kent. Als jij van plan bent om kleine tot normale afstanden te fietsen zullen veel fietsen geschikt zijn voor jouw doel. Mocht jij toch van plan zijn om grote afstanden af te leggen en lekker veel kilometers te maken denk dan goed na over de fiets. Wil jij veel kilometers maken of heb je niet meer de fietsconditie die je vroeger had? Denk er dan eens over na om een elektrische hybride fiets aan te schaffen. Deze zijn geschikt voor meerdere soorten terreinen en zullen jou ondersteunen tijdens alle mooie kilometers die de omgeving te bieden heeft. 

Wat heb je allemaal nodig voor een fietsvakantie?

We zijn het er nu hopelijk over eens dat fietsvakanties een heerlijk manier zijn om op een actieve manier te kunnen ontspannen. Maar wat heb jij eigenlijk allemaal nodig tijdens de vakantie? Om te beginnen is de fiets van cruciaal belang. Zonder deze trouwe tweewieler kom je niet heel ver. Neem een slaapplaats mee in de vorm van een tent of een caravan. Het leuke aan een tent is dat je in theorie elke nacht op een andere camping kan staan. Het voordeel van een caravan is dat je alle tijd hebt om het hele gebied te verkennen. Neem kleding mee voor alle weersomstandigheden. Het is niet fijn om in je zomerkleding een regenbui over je heen te krijgen. Als laatste is het verstandig om een ehbo-kist of op zijn minst ehbo artikelen mee te nemen. Ik hoop natuurlijk niet dat deze gebruikt moet worden, maar als er iets gebeurt is het wel fijn dat de ehbo-kist mee is.

Geef een reactie