Je allereerste auto kopen? Hier wat tips!

Net je rijbewijs gehaald? Dan willen we je allereerst ontzettend feliciteren. Het behalen van je rijbewijs is echte mijlpaal in je leven. Waarom? Omdat een rijbewijs je vrijheid geeft. Vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Je bent niet meer afhankelijk van je ouders die je ergens naartoe moeten brengen, je kunt nu op eigen houtje overal naartoe rijden, mits je een auto ter beschikking hebt natuurlijk. Ga jij binnenkort kijken voor je allereerste eigen autootje? Dan hebben je hier wat tips voor je.

Een auto kopen kost helaas geld

Waarschijnlijk had je dit waarschijnlijk wel al een beetje zien aankomen maar een auto kopen kost inderdaad geld. Denk daarom goed na over wat voor een soort auto je wilt kopen en welk budget je tot je beschikking hebt. We willen uiteraard allemaal in de mooiste en nieuwste auto rijden maar als je net je rijbewijs hebt zul je daar waarschijnlijk niet genoeg geld voor hebben. Daarnaast is het ook je eerste auto en ben je nog niet heel erg ervaren op de weg. Daarom wordt er als eerste auto vaak gekozen voor een tweedehands auto. Een volvo xc90 tweedehands kopen is bijvoorbeeld een prima idee. Later kun je deze auto altijd weer verkopen en een nieuwe auto kopen.

Neem iemand mee die verstand heeft van auto’s

Een tweedehands auto kun je bijvoorbeeld kopen bij een dealer of via het internet. Op internet heb je verschillende websites waar auto’s worden aangeboden zoals Speurders en Marktplaats. Op deze site kom je meestal op een lagere prijs uit dan dat je een auto bij een dealer koopt maar je hebt maar garantie tot aan de deur. Sommige verkopers prutsen en sleutelen nog wel eens aan auto’s zodat ze er beter uitzien dan dat ze daadwerkelijk zijn. Heb je zelf niet zoveel verstand van auto’s? Neem dat altijd iemand mee die dit wel heeft. Op deze manier weet je zeker dat je een goede deal maakt. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je na een paar dagen ontdekt dat de auto die je net hebt gekocht eigenlijk helemaal deugd.

Regel meteen een verzekering

Als je met een auto de weg op gaat moet deze verzekerd zijn. Waarschijnlijk heeft de verkoper de verzekering al opgezegd dus zorg ervoor dat je zo snel mogelijk een verzekering afsluit op je eigen naam of op naam van je ouders. Ga nooit zonder de weg op. Als je op dat moment een ongeluk maakt komen alle kosten voor jouw rekening en dat kan nog flink oplopen.

Geef een reactie