Wat te doen op een stedentrip in Krakau?

Het gaan op vakantie is dit jaar ons redelijk lastig gemaakt. Door het Corona virus hebben veel landen volledig op slot gezeten en gelden er op dit moment voor een aantal landen code oranje wat het reizen van en naar bemoeilijkt. Voor veel mensen was dit de reden om een thuis vakantie te organiseren wat maakt dat het vieren van je vakantie in eigen land ook niet altijd aantrekkelijk tot soms wel onmogelijk kan zijn vanwege de drukte. Toch zijn er een aantal landen waar je  nog wel naar toe kan en juist nu kan een stedentripje ideaal uitkomen omdat je op deze manier maar een paar dagen weg bent, en zo kans op het vast blijven zitten in het land verminderd. Zo kun je op dit moment prima een stedentrip Krakau boeken en daar een paar heerlijke dagen vertoeven. Lees hieronder een aantal tips.

Bezoek Auschwitz

Wanneer je naar Polen gaat, en al helemaal naar Krakau, mag je een bezoekje aan Auschwitz niet hebben overgeslagen. Vooral niet wanneer het je eerste keer in Polen is. Het is iets ontzettends speciaals om te zien en meegemaakt te hebben. Er heeft daar nogal wat afgespeeld maar geen verhaal kan goed genoeg omschrijven hoe het is om er daadwerkelijk te staan.

Ontdek de Joodse wijk Kazimierz

In deze wijk heeft eeuwenlang de Joodse gemeenschap van Krakau gewoond. Dit eindigde abrupt door de tweede wereldoorlog. Desondanks kun je nog de vele Joodse invloeden terugvinden in de wijk. Naast de zeven synagoge kun je er ook heerlijke mezze eten. Daarnaast is het aan te raden om dan ook meteen de High Synagogue te bezoeken. Deze synagoge bevat een grote boekhandel met vele boeken over de tweede wereldoorlog.

Planty Park

Het Planty Park ligt als en groen hoefijzer rondom het centrum van Krakau. Het park word veelal gebruikt door hardlopers, en wanneer je er zelf doorheen loopt begrijp je waarom. Het park begint en eindigt bij de Wawelheuvel en tijdens je wandeling of hardlooprondje kom je langs prachtige oude gebouwen zoals de universiteit en de Barbican Tower. Het park is vooral in de herfst een ware aanrader!

De Wawelheuvel

Mocht je dan toch een rondje lopen door het Planty Park, neem dan ook meteen een kijkje op de Wawelheuvel. Dit is het oudste stukje van Krakau. Boven op de heuvel is een burcht gebouwd. Wanneer je van de onderkant naar boven kijkt zal je nog niet heel veel speciale dingen zien. Dit komt omdat er een kasteel en een kathedraal op de heuvel zijn gebouwd.  Echter, wanneer je eenmaal boven bent kom je hier nog op terug.

Geef een reactie